Sider

søndag den 23. juni 2013

Græske oksedeller og hvidkålssalat

Aftensmaden stod i dag på græske oksedeller og en hvidkålssalat. Rigtig sommermad som ville passe perfekt til et glas afkølet hvidvin. Hvidvinen var dog ikke en del af vores menu. Oksedellerne blev improviseret til verden - og blev ganske vellykkede hvis jeg selv skal sige det.




Opskrift på oksedeller (8 stk)
400 g. hakket oksekød
2 æg
½ dl mælk
Ca. 150 g. hakkede sorte oliven
100 g. hakkede salattern
2 fed presset hvidløg
Salt
Peber
Paprika
Muskatnød
Basilikum

Bland ingredienserne sammen til en ensartet fars. Form dellerne med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Oksedellerne skal have 15-20 min i en 200 grader varm ovn (varmluft).

Hvidkålssalaten var egentlig en del af projekt "ryd op i køleskabet". Den bestod af: ½ sommerhvidkål, 1 fennikel, 3 små gulerødder, 2 snackpeberfrugter, 2/3 agurk og 3 små forårsløg. Men så er der også rester til i morgen.

Alt i alt en sund og mættende aftensmad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar