Her i vinterhalvåret kan man tit få nogle flotte danske rødbeder til en billig penge i eksempelvis Føtex. Det er lige præcis sådan nogle, jeg har benyttet mig af i denne lækre rødbedesalat, der er godt afstemt med den sødmefulde kiwi, fede feta, syrlige dressing, stærke krydderier og naturligvis den uundværlige rødbede.
2 rødbeder
2 kiwier
50 g feta eller salattern
Ristede pinkekerner
Dressing
1 spsk olivenolie
1-1½ tsk mørk balsamico
1/4 tsk honning
1/4 tsk chiliflager (eller mindre/mere efter smag)
1/4 tsk tørret rosmarin
How to do
Skræl rødbederne og riv dem groft på et rivejern. Fjern skrællen på kiwierne og sker dem i små tern. Bland halvdelen af ternene med rødbeden og gem resten til at toppe råkosten med ved servering. Tilsæt fetaosten til råkosten og lav tilsæt herefter dressing lavet på olivenolie, balsamico, honning, chiliflager og rosmarin. Inden servering toppes råkosten med de resterne kiwitern samt ristede pinjekerner.
Jeg spiste råkosten uden andet tilbehør til. Jeg forestiller mig dog, at den vil gå godt sammen med eksempelvis en god hakkebøf med masser af smag, da råkosten i sig selv ikke er så overdøvende.
Velbekomme!
Og nu også i close up |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar